Dalsland
Hyr kanot, bo i tält, ro i eka
Hitta bästa tältplatsen
Kul för barnen
Syltturen
Bäversafari
Gratisturer

Kalender
Priser
Boende

19 maj 2018 kl 10.30 - 14.30
Heråälven och Bastedalen


Vi vandrar till Bastedalen, det idylliska torpet som rustats upp och är raststuga i reservatet. Bastedalen ligger intill Heråmaden, en vacker dalgång där Heråälven slingrar genom orörd myrmark. Här kan man så här om våren få höra en sanslös fåglalåt från myr och skog i blandad kör. Turens längd 7 km vandring på väg, spång, stig och stiglöst. Ta med matsäck för 2 pauser. Samling vid reservatets parkering på vägen som går förbi Klevmarken. Efter Klevmarken kör 5 km åt väster.
spelBastedalen.

1 juni 2018 kl 19.00 - 21.00
Saga och musik vid Brudslöjan, Nordkroken, Vänersborgs kommun


Upplev stämningen runt det sagolika vattenfallet Brudslöjan (Skäktefallet) vid Nordkroken, Vargön. Fallet kastar sig handlöst 30 m ner från Halleberg och rinner vidare genom en lövsal fylld med fågelsång. Med våra sinnen öppna för intryck går vi en stillsam meditationspromenad med inslag av musik och berättande. Fiolens toner blandas med porlandet från Kvarntorpsbäcken. En berättelse växer fram, musiken vävs in. Ta på varma kläder och ta gärna med en hopfällbar pall eller ett sittunderlag. Turens längd är mindre än en kilometer. Samling vid reservatets parkering vid bron över Kvarntorpsbäcken på Nordkroksvägen . Närmaste busshållplats är Västra Vägen linje 62. Gångavstånd 200 m.

Bild vattenfallBrudslöjan

3 juni 2018 kl 13.00 - 16.00
Knäckekullarna och Oxeklev på Kroppefjäll


Knäckekullarnas bulliga bergformationer ger fantasin vingar och sagans värld tar emot oss i skogens öppna famn. När sagan är slut och alla kan andas ut vandrar vi vidare upp förbi ett gammalt torp, längs en myr och upp till en liten tjärn. Där tar vi rast och njuter av både musik och matsäck. Vi kommer att vandra både på stig och stiglöst. Vi räknar med att vara tillbaka efter 2 timmar och då kan de som även vill se Oxeklevs naturreservat på andra sidan vägen följa med på en timmes vandring här. Vandringen i Oxeklev går på en stig mestadels i tallhällmark. Här kan man med lite tur få se tjäder och en fin utsikt ända bort till Halleberg. Turernas längd är 3 km + 2 km . Samling vid Oxeklevreservatets parkering . Koordinater N 58 35.3129', E 12 10.0457'
spelHelena och Elias spelar.5 juni 2018 kl 19.00 - 21.00
Saga och musik vid Silverfallet, Lerdala


Upplev stämningen runt Silverfallet i den vackra dalgången norr om Lerdala. Vi följer vattnets väg bakåt, först förbi sandstenshällar där högarna av rödfyr lyser i kvällssolen. Vi ser vattnet kasta sig utför alunskifferbranten och där ovanför vattentrappan av kalksten i en lövsal fylld med fågelsång. Med våra sinnen öppna för intryck går vi en stillsam meditationspromenad med inslag av musik och berättande. Fiolens toner blandas med porlandet från bäcken. En berättelse växer fram, musiken vävs in. Ta på varma kläder och ta gärna med en hopfällbar pall eller ett sittunderlag. Vill man ta med matsäck kan man ta fram den efter konsertens slut vid vattnet. Turens längd är 1,5 kilometer. Samling vid reservatets nedre parkering . Koordinater N 58 29.6057', E 13 44.7021'. Närmaste busshållplats är Karlsfors med gångavstånd 500 m.

Vandringarna genomförs i Västkuststiftelsens regi och är kostnadsfria

Västkuststiftelsens hemsida,